Affiliate Marketing

Piata digitala este un produs al companiei Ser Solution care furnizeaza servicii de marketing prin intermediul unei retele de afiliati.

Marketingul prin afiliati este o metoda de marketing online foarte eficienta si se bazeaza pe performanta.

Ce inseamna marketingul prin afiliati?

Acest tip de marketing se adreseaza la doua categorii de consumatori. Prima categorie, afiliatii, fac parte din reteaua ce furnizeaza serviciile de marketing, mai precis site-urile afiliatilor vor gazdui reclamele. Cea de-a doua categorie, clientii, isi vor posta reclama (constand in produse, banner, text link, formular etc. ) firmei lor pe site-uri afiliatilor. Este important de stiut ca puteti fi in acelasi timp si afiliat si client.

Ca si client, devine foarte avantajoasa modalitatea de plata, care se face doar in momentul in care un vizitator va acceseaza site-ul, se cumpara un produs sau se indeplineste o alta actiune dorita, prin intermediul reclamei. Site-ul ce gazduieste reclama, deci afiliatul, va primi comisionul pentru faptul ca acel vizitator a dat declansat actiunea pe care clientul a stabilit-o prin intermediul managementului de campanie.

Marketingul prin afiliati este extrem de bine targetat, aveti posibilitatea sa postati reclama pe site-uri cu servicii conexe, ce reunesc acelasi public cu publicul dumneavoastra tinta. De asemenea afiliatii pot decide ce tipuri de reclame doresc sa gazduiasca si din ce domeniu de activitate.

Managementul campaniei se va face cu mare usurinta, va puteti seta bugetul si rezultatul unei campanii, si evident puteti sa alegeti modul in care doriti sa va promovati produsele si serviciile. Se vor seta de asemenea si actiunile vizate. O actiune poate fi de exemplu o vanzare pe siteul clientului, completarea unui formular sau o alta actiune realizata de catre un utilizator dand clic pe un link, baner sau o reclama online. Se permite de asemenea selectarea modalitatii de plata, care variaza in functie de preferinte: cost pe click, cost pe actiune, cost pe publicitate (comision). Tranzactiile vor fi raportate atat clientilor cat si afiliatilor, prin intermediul managementului de campanie, care furnizeaza de asemenea un sistem anti-frauda pentru o mai mare acuratete a campaniilor de marketing.

Pentru mai multe informatii despre marketingul prin afiliati va rugam accesati Piata Digitala.